Annan konst

konstJag uppskattar inte bara kalligrafi som konst utan även andra typer av konst. Jag gillar till exempel teckning, som ju på många sätt påminner om kalligrafi. Och med teckning menar jag då alltså motsatsen till målning, det vill säga teckningar av typ blyerts eller kol. En annan typ av konst som jag gillar är fotografi, och även där dras jag mot det svartvita. Jag älskar fotografier är svartvitt. Nu handlar ju inte kalligrafi enbart om svartvit text utan det kan ju vara färglagda bokstäver också, men jag tycker bäst om att skriva i svart eller grått. Däremot kan jag tycka att det är snyggt med en begynnelsebokstav i en annan färg. Tänk gamla brev, typ.

Men hur som helst, tillbaka till fotografi. Ett av mina absoluta favoritmuseer är Fotografiska i Stockholm. Där har jag sett många fantastiska utställningar, och jag blir alltid väldigt inspirerad när jag är där. Jag blir liksom inspirerad till att skapa. Jag blir också inspirerad till att fotografera, men jag tycker aldrig att mina bilder blir tillräckligt bra. Man ska ju förstås inte mäta sig med de som är så bra så att de får vara med på en utställning på Fotografiska, men det är samtidigt väldigt svårt att inte mäta sig med andra. Och det gäller ju allt här i livet.

Jag jämför ständigt min kalligrafi med andras också, men där är det liksom enklare att bli bättre för det är bara att sitta och öva. En bild kan ju fladdra förbi på en sekund. Det går inte att ta samma bild om och om igen och försöka göra den perfekt på samma sätt som man gör med kalligrafi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *