Att härma – och att gå sin egen väg

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: kalligrafi handlar om att öva, öva, öva, och öva. Det handlar om att göra samma sak många gånger, och det handlar om att härma andra. Här är ett bra exempel på en kille som härmar. Och han härmar riktigt bra!

Genom sådana här övningar kan man dels läsa sig att bemästra pennan och skapa olika typer av former, men också att bli stadig på handen och att hitta sina egna knep. Ett smart knep i det här klippet är ju till exempel att vrida på papperet istället för på pennan när man vill ha en cirkel. Det finns inga dåliga knep, och speciellt inte när man håller på att lära sig. Med tiden utvecklar man sina egna knep, och vartefter man lär sig kan man minska på knepen eftersom formerna sätter sig i handen istället.

En annan viktig sak är att ha fantasi och att våga prova sig fram. Att härma är en sak, men man måste skriva på fri hand och hitta sina egna former. Det finns inga regler och det finns inga rätt och fel. Att bara sitta och kladda på ett papper kan ge otroligt mycket. Man kan få inspiration till former eller texter och man får väldigt mycket bra övning. Som klippet nedan säger, med otroligt vacker kalligrafi som inte följer några regler: There are no rules, just follow your heart!

Jag blir otroligt inspirerad av att titta på sådana här klipp, och det får mig att vilja prova själv vilket sedan ofta leder vidare till andra idéer som jag förmodligen inte skulle ha fått om jag inte hade provat det första. Skapande när det är som bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *