En god pasta carbonara

Som ni kanske vet vid det är laget så gillar jag att laga mat, och senast Den Kalligrafiska Kretsen träffades och lagade mat så gjorde vi en fantastiskt god pasta carbonara som jag känner att jag måste dela med mig av. Det var verkligen hur enkelt som helst att göra den. Så här kommer receptet. Den här mängden räcker nog till fyra personer, lite beroende på hur mycket man äter.

• Tagliatelle
• 1-2 paket bacon
• 2 ägg
• 1-1,5 dl grädde
• ½ tsk salt
• Peppar
• Ca 3 dl riven ost
• 0,5-1 dl riven parmesanost

tagliatelle

Jag älskar Tagliatelle!

Man kokar pastan enligt anvisningar och samtidigt steker man upp lite bacon. Jag gillar bacon och tycker att det var aningen lite med ett paket, så vi tog två. Men det är en smaksak. Sedan blandar man ägg, grädde (mängden där beror lite på hur ”torrt” det blir, det får man känna sig fram), salt, peppar, ost och parmesanost (mängden beror på hur mycket man gillar parmesan) i en bunke, och sedan blandar man ner det tillsammans med bacon i den varma pastan. Man rör runt så att osten smälter och det blir en härligt krämig pasta.

Jag älskar parmesan så jag vill ha mycket i, men det går också att ha parmesan direkt på sin egen tallrik så man kan ju vara lite försiktig med den så får alla själva bestämma hur mycket smak de vill ha. En väldigt god pasta som sagt och väldigt lättlagad. Passar perfekt när man inte har tid eller lust att stå i köket länge, eller när man helt enkelt bara vill ha en riktigt god pasta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *