Matlagning

Att kalligrafi är mitt största intresse har ni kanske förstått vid det här laget. Men det är förstås inte mitt enda intresse, och nu tänkte jag skriva lite om ett av mina andra intressen. Jag tycker nämligen väldigt mycket om att laga mat. När jag var yngre tyckte jag inte alls om att laga mat, men det var mest för att jag inte kunde laga mat. När jag flyttade hemifrån var jag ju liksom tvungen att lära mig det, för det gick ju inte att köpa hämtmat hela tiden, och då upptäckte jag också hur roligt det faktiskt är.

Jag är långt ifrån en expert på matlagning, men jag lär mig hela tiden och jag har roligt när jag gör det. Vi i Den Kalligrafiska Kretsen, som vi kallar oss, brukar träffas och laga mat ibland och det lär jag mig väldigt mycket av eftersom jag då får tips och inspiration som jag förmodligen inte hade fått om jag hade lagat ensam. Vissa recept kanske man inte känner för att prova och vissa saker tror man inte är gott, men när man väl smakar det så kan det vara fantastiskt gott och även roligt att göra.

Än så länge följer jag recepten ganska slaviskt, men jag försöker bli bättre på att våga gå utanför recepten och våga prova mig fram. Matlagning blir ju ännu roligare när man kan skapa sina egna rätter och när vissa kunskaper sitter i ryggen så att man kan höfta lite istället för att läsa receptet och mäta upp i mått. Det tycker i alla fall jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *