Om min blogg

amandaHej och välkommen till min blogg! Jag heter Amanda och mitt största intresse är kalligrafi. Många av er vet kanske vad det är, men många undrar också vad sjutton det betyder. För er som inte vet vad kalligrafi är så kan jag berätta att det är konsten att skriva vackert. Man kan beskriva det som skrivandet som konst. Jag har gått några enklare kurser i detta och är också till stor del självlärd, och för tillfället läser jag en lite längre kalligrafiutbildning. Tanken är att jag på ett eller annat sätt ska skapa en karriär utifrån mitt intresse.

Att vara kalligraf innebär dock inte enbart att man kan skriva vackert eller att man behärskar många stilar. Det betyder också färglära, papperslära och materiallära (som till exempel förgyllning). Detta lär jag mig om på utbildningen, och jag lär mig också lite om enklare bokbindningstekniker som ju är ett område som ligger nära kalligrafin. På utbildningen har jag fått många nya bekantskaper och vänner. Det är alltid roligt att träffa likasinnade som älskar bokstäver lika mycket som jag gör, och vi är ett gäng som hänger ihop som kallar oss för Den Kalligrafiska Kretsen, och därför har jag valt att döpa min blogg till det.

Här skriver jag nämligen om vad jag och mina kompisar hittar på, om kalligrafi och om annat som rör ämnet. Jag skriver också om mitt liv i övrigt, så det blir en blandning av olika ämnen. Förutom kalligrafin, som är mitt största intresse, så tycker jag också om annan typ av konst. Jag gillar också att träna och att laga mat. Vi i Den Kalligrafiska Kretsen brukar träffas och laga mat tillsammans ibland, och tycker jag är väldigt roligt eftersom jag då får nörda ner mig i två intressen samtidigt!

Lämna gärna en kommentar innan du går!