Skrivandet som konst

kalligrafiKalligrafi är skrivandet som konst, eller konsten att skriva vackert. Så hur blev jag då intresserad av det här? Ärligt talat så vet jag inte riktigt. Jag har nog bara alltid tyckt om att skriva, och det gäller både att skriva vackert och att skriva över huvud taget. Jag hade faktiskt en liten dröm om att bli författare när jag var yngre, men jag insåg att jag inte hade tålamod att skriva en bok. Nu nöjer jag mig med att läsa böcker istället. Fast man vet ju aldrig vad som händer i framtiden.

Men jag gillar som sagt både berättandet som konst och själva skriften som konst. När jag gick i skolan satt jag alltid och ritade bokstäver när läraren gick igenom något. Mina papper var fullkladdade. Jag tog sedan mitt intresse vidare och gick några enklare kurser i kalligrafi, och nu har jag tagit ytterligare ett steg och läser en lite längre utbildning. Jag planerar att på ett eller annat sätt skapa mig en karriär genom mitt intresse. Det är inte det enklaste, men det stoppar inte mig. Ingen minns en fegis, som man ju brukar säga.

Tyvärr uppskattar inte människor vacker skrift idag på samma sätt som man gjorde förr. Nu när allt sker digitalt så är ju alla duktiga på att skriva. Det är bara att välja ett typsnitt på datorn och skriva ut. Däremot så har vi också blivit så pass digitaliserade och toppmoderna nu att fler och fler faktiskt söker sig tillbaka till det som är äkta. Så än finns det hopp om att kalligrafi ska få den status som det en gång hade, och som det verkligen förtjänar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *