Sugen på en fotokurs

Jag är väldigt fascinerad av fotografi som konst, och jag har alltid velat kunna fotografera själv. Visst tar jag kort, men jag känner inte att jag har den rätta talangen. Det blir liksom inte tillräckligt bra, och dessutom kan jag inget om hur de olika inställningarna fungerar och vad de används till. Jag bara provar mig fram mest. Jag har funderat ett tag på att gå en fotokurs så att jag i alla fall kan lära mig grunderna, men det har inte blivit av. Nu har jag dock hittat en som jag faktiskt tror att jag ska ta och anmäla mig till.

kamera

Det är en kvällskurs på typ två timmar som går igenom grundläggande teori, hur en kamera fungerar, och saker som exponering, skärpedjup, slutartid och ISO. Det är precis sådant som jag känner att jag behöver lära mig. Man ska ju vara kreativ och prova sig fram och använda sin fantasi, men det är ju bra om man kan styra sina bilder så att de inte blir oanvändbara. Jag kan till exempel ta en bild som jag tycker hade kunnat vara riktigt bra om det inte hade varit för att den är alldeles för ljus och därmed totalt förstörd.

Så jag känner väl att det kanske inte är mitt öga för motiv som är så dåligt utan mer mina kamerakunskaper. Om jag lär mig att hantera en kamera så kommer jag att kunna fokusera mer på min kreativa sida och därmed bli bättre på att ta snygga bilder. Jag hoppas det i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *